Fit-For-Purpose Technologies vindt perfecte match met stageprogramma van mic.brussels

Via het ‘Prototyping internship program’ van mic.brussels kunnen IT-bedrijven ambitieuze en leergierige studenten verwelkomen voor een stage terwijl ze nauwgezet begeleid worden door mic.brussels. Eén van de deelnemende bedrijven tijdens de editie van 2021 was de start-up Fit-For-Purpose Technologies, gespecialiseerd in artificiële intelligentie. Het bedrijf vertrouwde hun stagiair met de ontwikkeling van Halisi, een AI-gestuurd digitaal identificatiesysteem voor zowel mens als dier.

Fit-For-Purpose Technologies is gevestigd in Schaarbeek en werd in 2019 opgericht door Cédric Oveneke en Jenny Onya. Hun belangrijkste doel is om de activiteiten van bedrijven te transformeren door middel van AI-gedreven innovatie. “Als AI-specialisten helpen we bedrijven met beperkte kennis van AI met de implementatie van oplossingen op maat”, zegt Cédric. Als elektronica-ingenieur en computerwetenschapper met een doctoraat in AI, begon hij te werken als freelance AI-consultant voor hij Fit-For-Purpose Technologies oprichtte. Sindsdien deden Infrabel, Flanders Make en Ahold Delhaize al een beroep op het bedrijf voor inzichten en advies vanuit een technisch en productmanagementperspectief.

Digitale identiteit

“We ontwikkelen Halisi, een digitaal identifiatiesysteem dat het fundament kan vormen voor vertrouwelijke diensten en informatie. Het innovatieve aspect is dat het systeem ook op dieren toepasbaar is. Zo geloven we dat dieren ook een digitale identiteit moeten hebben om te zorgen voor meer traceerbaarheid, ziektebestrijding, voedselveiligheid en diefstalpreventie.”

Als voorbeeld verwijst Cédric naar dieren in de zuivelindustrie: “Er zijn tekenen dat internationale organisaties op het punt staan om een digitale identiteit voor die dieren te verplichten om ze beter te kunnen identificeren en beschermen. Onze technologie is gebaseerd op beelden, wat betekent dat je gezichten kunt scannen met een vaste camera maar ook een smartphone of een drone. Zolang we toegang krijgen tot de beelden, kan onze AI de unieke fysieke kenmerken uitlezen voor verdere identificatie. Bovendien kunnen andere bedrijven onze technologie integreren in hun eigen oplossing.”

De juiste stagiair op het juiste moment

Voor Cédric kwam het ‘Prototyping Internship Program’ van mic.brussels op exact het juiste moment. “Als bedrijf zitten we volop in de transitie van proof of concepts naar prototypes. Bovenop AI-consultancy willen we ook generische en innovatieve AI-technologieën ontwikkelen en commercialiseren. Toen bleek dat mic.brussels een prototyping stage aanbiedt, hebben we geen seconde getwijfeld. Dankzij de grondige selectieprocedure vonden ze een zeer competente stagiair voor ons.”

Volledig uitgewerkte case

De opdracht van de stagiair was om een prototype van een AI-tool te ontwikkelen dat vervolgens gecommercialiseerd kan worden. “Dat prototype is een webapplicatie die communiceert met onze AI-technologie”, legt Cédric uit. “We hebben stagiairs nodig omdat ze door het ontwikkelen van prototypes kunnen aantonen hoe onze technologie in het bedrijfsleven kan worden geïntegreerd. Dat is essentieel is voor early adopters en toekomstige klanten”, benadrukt Cédric. “Dankzij het werk van onze mic.brussels-stagiair kunnen we hen een volledig uitgewerkte case bezorgen. Bovendien zijn we nu beter geplaatst om klanten te helpen met de integratie van onze technologie.”

Grondige werkwijze

Het was de eerste keer dat Fit-For-Purpose Technologies met een stagiair werkte. “We werden goed ingelicht over wat we konden verwachten van het programma, dus dienden we ons ook niet echt aan te passen”, zegt Cédric. “De stagiair werkt drie dagen per week bij ons en krijgt extra coaching van mic.brussels op maandag en vrijdag. Ook dan is hij echter beschikbaar om aan het project te werken. Naast de coaching zijn er tussentijdse evaluaties over de vooruitgang, waardoor de student gecoördineerd begeleid wordt. Het is dus een erg grondige manier van werken”, besluit Cédric.

Geef een antwoord