Maak kennis met ons prototyping-stageprogramma

De bedoeling van dit programma is om het leertraject van ontwikkelaars in opleiding te ondersteunen en tegelijk bedrijven een duwtje in de rug te geven via de ontwikkeling van een prototype of een proof of concept. Het programma loopt gedurende 15 weken, van februari tot mei. De studenten en de bedrijfsprojecten worden gescreend en geselecteerd en de projecten worden gevolgd door een team van coaches/experts.

Hoe werkt het selectieproces?

We werken samen met alle Brusselse IT-scholen om de beste studentenprofielen te vinden. Geïnteresseerde studenten kunnen zich inschrijven voor een testsessie waar we zowel hun technische vaardigheden als hun ingesteldheid en motivatie evalueren. Zo zijn we zeker dat ze over het vereiste niveau en de attitude beschikken om aan een project van drie maanden te werken.

Tegelijk beoordelen we de projecten van geïnteresseerde bedrijven via een technische screening om er zeker van te zijn dat het project interessant is vanuit het standpunt van de studenten. We zorgen er ook voor dat de scope gedefinieerd is en het project haalbaar is voor IT-studenten in hun derde bachelorjaar.

Na de validatie van de projecten en de selectie van de studenten gaan we over tot een matchmaking op basis van de projectbehoeften. Studenten kunnen dan alleen werken of in groepjes van twee of drie personen, afhankelijk van de omvang en complexiteit van het project.

Wat is er zo bijzonder aan deze stage?

Het grote verschil zit hem in de structuur van ons stageprogramma. Onze studenten worden nauwgezet opgevolgd gedurende hun volledige stage. Ze werken drie dagen per week in uw bedrijf, waar ze zich vertrouwd kunnen maken met een professionele omgeving, en twee dagen per week in onze kantoren, waar ze extra coaching krijgen en workshops volgen met onze teams van experts. Dit systeem biedt een mooie meerwaarde voor bedrijven, aangezien het een perfect begrip van de behoeften van het bedrijf in relatie tot de technische tools mogelijk maakt, samen met een ideaal projectbeheer. ​

Deze samenwerking op lange termijn is ten slotte ook een mooie gelegenheid voor ondernemingen om nieuw IT-talent aan te werven. Aangezien ze de studenten elke week zien werken, kunnen ze bepalen of ze al dan niet aansluiten bij de waarden en visie van de onderneming.

Wie kan projecten indienen?

Brusselse start-ups, kmo’s en bedrijven met een IT-project. De enige vereisten voor het project zijn dat

  • de kerntechnologie op Microsoft gebaseerd is
  • de organisatie die het project indient, wettelijk geregistreerd is

Neemt u deel aan het volgende prototyping-stageprogramma !

Ontdek wat voormalige deelnemers zeggen over het programma